ISO 22000

Gıdaların güvenli bir şekilde üretilmesi ve uluslararası düzeyde üretim standardıdır. Hammadde alımı, ambalajların doğru bir şekilde düzenlenmesi, gıdaların kullanılabilirliği arttırarak üreticiden son tüketime kadar olan tüm işlevleri düzenleme ve takibini yapmayı amaçlar.

Yönetim sisteminde personel, ekipman, üretilen ürünlerin kalitesine önem vererek yalnızca gıda kontrolü ile kaliteyi değil üretim ve üretim sürecindeki aşamaları da kaliteli hale getiri. Bu amaçla gıdada ve işlevlerinde kaliteyi amaçlayan işletmeler için tercih sebebidir.

HACCP-Tehlikenin Analizi ve Kritik Kontrol Noktası- Hazard Analysis and Critical Control Point:

 Bu yönetim standardı sayesinde ürünü bozan ürünün kalitesini etkileyen etmenler önceden belirlenir ve sorun oluşmadan ortadan kaldırılır.

ISO: 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Faydaları:

  • Ürünleri üreticiden son tüketiciye kadar tam zamanda kalitede teslim ve üretmeyi sağlama,
  • Gıda zehirlemelerini önleme,
  • Üretilen ürünlerin kalitesindeki pozitif artışla beraber müşteri memnuniyet artışını sağlama,
  • Tüm standartlarda olduğu gibi standarda sahip olmakla beraber imaj kazanma,
  • Çalışanların memnuniyetli olması ve iç müşteri kazanma,
  • Stok ve tedarikte kolaylık,
  • Ürünlerin bozulmasından sonra olan gereksiz stoku önleme ve maliyetleri düşürme,

Hangi Tür İşletmelere Uygulanır?

  • Gıda üzerine her türlü üretim ve satış yapan firmalar,
  • Hazır gıda üzerine çalışmalar yapan firmalar,
  • Temizlik üzerine işlemler yapan firmalar,
  • Stok ve tedarik yapan firmalar,
  • Daha bilgili ve kaliteye önem veren ekip oluşturma,
  • Alternatif vitamin, tatlandırıcı, mineral gibi üretim ve hizmet yapanlar,
  • Gıdayla temas eden ambalaj üretimi yapan firmalar,
  • Gatering Firmaları,

ISO: 22000:2018 Belgesi Nasıl Alınır?

ISO 22000:2018 belgesi almak isteyen firmalar belge alma girişiminden önce yönetim sisteminin kurallarına uygun olmaları ve işleyişlerini o standarda göre devam etmelidir.

Daha sonra belge alma talebinde bulunup ISO 22000:2018 talep edip sürece ön başvuru yapılır. Talep işleminden sonra haber verilen tarihte danışmanlık şirketi denetimlere başlayarak ilgili departmana giderek uygunsuz ve sorun teşkil edecek maddeleri bildirerek işletmeyi belge verilir hale sokar.

Belge veren kuruluş denetçi onayından sonra belge vermeyi kabul ederse sertifikasyon sürecini onaylar.

ISO: 22000:2018 Belgesi Geçerlilik Süresi:

Çoğu kalite yönetim sistemleri gibi gıda güvenliği yönetim sistemleri de 3 yıllık geçerlilik süresi vardır. Ayrıca her yılda bir ara denetimler yapılmaktadır ve işletmede uygunsuz bir olay varsa bildirilip düzeltilmektedir.

HİZMETLERİMİZ

Hemen Teklif Alın