Helal Gıda Belgesi

Yurt içinde ve dışında gıda alım satımı çok zor koşullarda sağlanmaktadır. Gerek tedarikçiler gerekse son Müslüman müşteri, tüketeceği gıdanın Helal olup olmadığını sorgulamakla beraber bu ürünleri satın alırken tercihen helal sertifikası olan ürünleri seçmektedirler. Yurt dışına gıda ürünleri satan üreticilerin ürünleri için Helal Belgesi olması şartı çıkarılmaya başlanmıştır. Bu belge artık güvenilir Helal Gıda olmanın yanı sıra üretici için bir pazarlama taktiği olarak ta kullanılmaktadır. Yurt dışından ve içinden gıda alan firmaların da artık üreticinin Helal Belgesi alması zorunlu haline gelmiştir.

Helal Belgesi nedir?

İslami şartlara uygun olarak hazırlanmış olan ürünlere verilen sertifikadır. HALAL Arapça bir kelime olup, İslam inanışına göre uygun görülen yiyecek ve içeceklere verilen İslami bir izin demektir. Helal belgelendirme, güvenilir, yeterli ve tarafsız bir kurumun, söz konusu üretimi denetlemesini, helal standartlarla uygunluk içerisinde üretimin yapıldığını doğrulaması ve bunla beraber onaylanmış bir belge verilmesini kapsayan bir yöntemdir. Ayrıca helal belgelendirme ülkelerin kontrol birimlerine gıda emniyeti konusunda destek hizmeti vermektedir.

Niçin Helal belgelendirme yapılmaktadır?

Helal Sertifikası, Müslüman tüketiciler adına, kabul görmüş olan gıdanın ve tüketilebilen ürünün üretilmesi konusunda gerekli bir belgedir. Bu durum dünyada bulunan 1.57 milyar Müslüman’ı ve de helal ürün tercih eden diğer kesimleri kapsamaktadır. Bilindiği üzere başta A.B.D. ve İsrail olmak üzere dünyanın çoğu ülkesine gıda maddelerinin dışalımı hususunda Yahudilerin Kosher belgesi önemli bir zorunluluktur. Ancak Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde insanların inanışlarına göre uygun olacak ürünlere ulaşmak bir hayli zor olmaktadır. Bunun elde edilebilmesi adına yapılacak olan kontroller sonucu uygunluğuna ilişkin bir biçimde, dünya üzerinde yaygın olarak HELAL Sertifikası düzenlemesi yapılmaktadır. Bugün Almanya, A.B.D., Fransa, Avustralya ve Müslümanların yoğunlukta olduğu bölgeler başta olmak üzere ithal edilecek olan gıda ürünleri için Helal Sertifikası koşulu aranmaktadır. Ayrıca ülkemiz içinde bu konuyla ilgili olarak çok hassas gruplar olması bu husus ta denetimi yapılmış ve helal belgesi olan ürünleri almaktadır. Bu kişiler ve gruplar sürekli Mutlu Patent ve benzer danışmanlık ofislerini arayarak ve web sitelerini takip ederek belgelenmiş firmaları öğrenmektedir ve sadece o ürünleri tüketmektedir. Bu süreçte helal belgeli firmaların da satışları artmaktadır.

Helal Belgesi’nin yararları nelerdir?

– Helal Sertifikalama, ürünleri, katkı maddelerini, hazırlama ve işleme yöntemlerini, temizlik ve sağlık şartlarını, katı güvenlik kuralları içerisinde denetleyen tarafsız bir hizmeti sunar,

– HACCP, ISO ve diğer kalite ve güvenlik standartlarına uygun ve yeni teknolojilere, yeni katkı maddelerine adaptasyonu en hızlı bir şekilde takip edebilen, helal bilginin eğitimini almış personel tarafından denetimi gerçekleştirir,

– Ürünün ve üreticinin Küresel İslam içinde tanınmasını ve tanıtılmasını hedefler,

– Çeşitli ülkelerde açılan fuarlarda katılımlara destek verir.

KAS Sertifikasyon Helal Belgesi, Malezya akrediteli, tüm İslam alemi tarafından itibar edilen, dünyanın her yerinde geçerli olan bir belgedir.

Daha detaylı bir bilgi alabilmek için aşağıdaki formu doldurup tarafımızla iletişime geçebilirsiniz.

Hemen Teklif Alın